• Niller, 61 år og Bent 65 år

  Nørrebro

  Vi er på vej på værtshus. Heimdal, hedder det. Bent arbejder der, og Niller skal bare med for at hygge.

  Det er et lokalt værtshus, og vi kender alle. Det er bare dejligt. Vi skal drikke øller, rafle og spille billard.

  Et møde med hele verden

  På Nørrebro er så godt som alle nationaliteter repræsenteret, og her er rigtig mange spændende byrum i området. Den plads som Metroen kommer til at lave, giver mulighed for endnu mere byliv og plads til ophold. Den kommende metrostation får direkte omstigning til S-toget.

  Denne metrostation er en del af Metroens kommende udvidelse, Cityringen. Når Cityringen står færdig, vil den bestå af 17 stationer, der binder hovedstaden endnu bedre sammen.

 • Luis, 45 år

  Rådhuspladsen

  Jeg er født i Peru, men har boet i Danmark i 28 år. Det har været svært at lære dansk, men inden jeg kom hertil havde jeg boet i Tyskland, så det gjorde det lidt lettere.

  Jeg spiller musik. Peruviansk musik. Det har jeg gjort, siden jeg kom til Danmark. Jeg møder utroligt mange mennesker i min dagligdag, og det er dejligt. De fleste er søde, og ofte får jeg et knus. Selv hvis folk ikke kan lide min musik er de venlige.

  Jeg skal spille indtil kl. 18, for det er så længe, jeg har tilladelse til at stå her for kommunen. Så skal jeg hjem og spise koteletter med sovs og pasta. Jeg glæder mig til at få fri.

  Alles plads og ingens plads

  Rådhuspladsen er neonlys i natten, billygter i den våde asfalt og farverige lysaviser på tagene. De fleste færdes der, når dankortene skal gløde eller festtøjet skal luftes. Men de færreste bor der, og derfor er det alles plads og ingens plads på samme tid. Rådhuspladsen rummer alt fra aftenstemning og farverigt lys til trafik og transit.

  Denne metrostation er en del af Metroens kommende udvidelse, Cityringen. Når Cityringen står færdig, vil den bestå af 17 stationer, der binder hovedstaden endnu bedre sammen.

 • Martin, 22 år

  Fasanvej

  Jeg kommer fra Schweiz og har tomlet fra Tromsø til Oslo, til Malmö, til Göteborg, til Stockholm og er nu lige landet i lufthavnen i Kastrup.

  Jeg skal mødes med min gode veninde, som er udviklingsstuderende her i København. Jeg glæder mig helt vildt til at se hende!

  Bagdøren til Frederiksberg

  Fasanvej Metrostation ved Nordre Fasanvej ligger lige dér, hvor S-toget før kørte. Nu bringer Metroen tusindvis af studerende til en af CBS’ mange matrikler på Frederiksberg. Og på Nordre Fasanvej, ikke langt fra Metrostationen, har universitetshospitalet Frederiksberg Hospital til huse.

 • Nezir, 58 år

  Enghave Plads

  Jeg har er lige blevet færdig som massør efter 3 år på skole. Mine kunder er danskere og alle mulige nationaliteter og typer. Jeg praktiserer en masse forskelligt i min massageklinik: klassisk massage, chakra, psykisk massage og healing. Jeg kan også finde ud af yoga og samtaleterapi. Hele mit liv har jeg hjulpet en masse mennesker. Derfor tænkte jeg, at jeg skulle tage et kursus, så jeg kunne få papir på, at det er noget jeg kan.

  Jeg lige kommet fra fredagsbøn i min Moske på Frederiksberg. Men jeg er lige glad med, hvilken religion folk har!

  Jeg kan godt lide at hjælpe folk, og det vil jeg blive ved med, altid. Jeg kan lide, når de bliver glade for min hjælp. Det er rart og godt. Og når folk kommer med smerter, så får jeg smerterne til at gå væk. Jeg kan ikke lide at se folk i nød. De skal hjælpes. Man skal give alle en hjælpende hånd.

  100% Vesterbro

  Når metrostationen åbner kommer den til at ligge lige midt i mylderet. Enghave Plads er fuld af liv og 100% Vesterbro. Her er både skatere, barnevogne og cafégæster side om side.

  Denne metrostation er en del af Metroens kommende udvidelse, Cityringen. Når Cityringen står færdig, vil den bestå af 17 stationer, der binder hovedstaden endnu bedre sammen.