• Tasnim, 4 år

  Nørrebro

  Jeg er fire år, men bliver snart 5. Jeg er på vej fra børnehave hjem til Malmö, hvor jeg bor.

  Når jeg kommer hjem, skal jeg lege med mine dukker. De to her er mine yndlingsdukker. De hedder Elsa og Arna. Som i min yndlingsfilm Frozen. Jeg elsker prinsesser!

  Et møde med hele verden

  På Nørrebro er så godt som alle nationaliteter repræsenteret, og her er rigtig mange spændende byrum i området. Den plads som Metroen kommer til at lave, giver mulighed for endnu mere byliv og plads til ophold. Den kommende metrostation får direkte omstigning til S-toget.

  Denne metrostation er en del af Metroens kommende udvidelse, Cityringen. Når Cityringen står færdig, vil den bestå af 17 stationer, der binder hovedstaden endnu bedre sammen.

 • Roxana, 46 år

  Frederiksberg

  Jeg er født i Pakistan, men kom her til Danmark som 3-årig. Jeg har en bindevævssygdom, så jeg er næsten blind på det ene øje, og har problemer med mine knogler. Jeg opdagede sygdommen, da jeg var i 12-års alderen. Det gjorde frygteligt ondt, og jeg røg ind og ud af hospitaler. I dag har jeg vænnet mig til det. Det eneste jeg ikke kan vænne mig til er, at min syn bliver dårligere og dårligere.

  Jeg har fem børn fra 6 til 24 år. Jeg går meget op i dem og ikke så meget i mig selv. Jeg er meget stolt af dem, de går på forskellige uddannelser og klarer sig så flot. Og så er de også modeller.

  Hyggelige, mondæne Frederiksberg

  Frederiksberg Metrostation ligger dør om dør med Frederiksberg Centeret. Har du lyst til at shoppe i det fri, byder området også på mange muligheder på Falkoner Allé og Gammel Kongevej. Tæt på ligger også Falkoner Salen, mens den romantiske Frederiksberg Have og Frederiksberg Rådhus er en kort gåtur derfra.

 • Silja, 21 år og Martin, 23 år

  Fasanvej

  Vi er på vej ud og kigge på antikbutikker. Vi skal nemlig flytte sammen til Haderslev, så vi mangler en del ting. Vi er lidt nervøse for at kede os i Sønderjylland. Men vi har heldigvis hinanden.

  Vores endestation er Forum Station. Der skal vi kigge i butikker og hente en sort lædersofa, som vi skal have med til Sønderjylland.

  Bagdøren til Frederiksberg

  Fasanvej Metrostation ved Nordre Fasanvej ligger lige dér, hvor S-toget før kørte. Nu bringer Metroen tusindvis af studerende til en af CBS’ mange matrikler på Frederiksberg. Og på Nordre Fasanvej, ikke langt fra Metrostationen, har universitetshospitalet Frederiksberg Hospital til huse.

 • Janette, 67 år

  Enghave Plads

  Jeg har lige været til fodterapeut, så nu trænger jeg. altså til en smøg. Jeg har siddet der i halvanden time. Det er pragtfuldt at være til fodterapeut. Det gør slet ikke ondt, det er bare dejligt. Jeg har diabetes, så det er derfor, jeg går til det.

  Jeg er flyttet fra Vesterbro til Sydhavnen, men jeg kommer stadig her for at gøre mine daglige gerninger. Jeg flyttede fra Slagelse og ind til København, da jeg var ung. Så fik jeg fire børn og flyttede på landet.

  Da jeg rejste fra byen sagde alle mine bekendte til mig: ”Du kan ikke undvære byen”. Jeg sagde, at jeg først ville komme tilbage, når jeg blev gammel, for så får jeg brug for at tingene ligger tæt på mig. Og sådan blev det. Nu bor jeg i en pensionistbolig med elevator og det hele. Det er skønt.

  100% Vesterbro

  Når metrostationen åbner kommer den til at ligge lige midt i mylderet. Enghave Plads er fuld af liv og 100% Vesterbro. Her er både skatere, barnevogne og cafégæster side om side.

  Denne metrostation er en del af Metroens kommende udvidelse, Cityringen. Når Cityringen står færdig, vil den bestå af 17 stationer, der binder hovedstaden endnu bedre sammen.